Oude Permanente Makeup verwijderen / corrigeren / herstel

laser verwijderen de browerij

PMU herstel of verwijderen van een andere salon die is mislukt? Of spijt van een PMU?

Sommige mensen lopen al heel erg lang met een PMU waar ze niet tevreden over zijn. Vaak gaat dit niet vanzelf weg. Of kan dit jaren duren voordat dit lichter wordt.

Iedere keer is dit weer een hekel punt als ze in de spiegel kijken. Gelukkig hoeft dit niet voor altijd zo te zijn. Er zijn verschillende manieren om deze weer mooi te krijgen. Maar het is ook wel spannend en vaak een lange weg te gaan. Maar ja, ze gaan toch helaas nergens heen! Maar hoeveel behandelingen heb ik dan nodig? En hoe zie ik er uit na zo’n behandeling?

Dit zijn allemaal vragen die mee kunnen spelen in je overweging om er iets aan te laten doen. Ik geef je hier graag antwoord op tijdens een intakegesprek. Dan weet je precies waar je aan toe bent.

Welke methode?

Welke methode om permanente makeup te verwijderen het beste is voor jou hangt af van een hoop factoren. Vaak is het beste om hiervoor langs te komen, zodat ik zelf de permanente make-up kan bekijken onder een sterke lamp.

Ook de voorgeschiedenis is van belang. Op basis hiervan kan ik bepalen hoe ik je zo snel en doeltreffend mogelijk weer mooi krijg! Methodes waar ik mee werk om PMU weer mooi te krijgen zijn:

  • Kleurcorrecties met corrigerende kleuren

  • Oude vorm corrigeren

  • Coveren van oude PMU

  • Oude PMU oplichten met remover of laser

  • Oude PMU verwijderen met remover of laser

Laser:

De laser is favoriet bij het verwijderen. Deze heeft een hoop voordelen. Het is snel en doeltreffend. Het laat de huid gesloten en maakt geen littekens.

De behandeling duurt hooguit 3 minuten en de resultaten zijn verbluffend.

Wat is er zoals mogelijk met de laser?

  • Oud pigment kan verwijderd worden

  • Te grijze wenkbrauwen kunnen weer bruin gemaakt worden (1 behandeling)

  • Rode wenkbrauwen kunnen weer assig gemaakt worden (1 behandeling, afhankelijk van de pigmentsoort)

  • De wenkbrauwen kunnen opgelicht worden

Na de behandeling zal de huid wat rood en misschien wat gezwollen zijn. Die dag is het verstandig om rustig aan te doen, maar de volgende dag kan alles weer.

Door de laserstraal wordt het kapsel om een pigmentdeeltje kapotgeschoten. Het lichaam heeft 4 weken nodig om het pigmentdeeltje op te ruimen. Na die 4 weken zie je het resultaat van de behandeling.

Soms zie je gelijk al een groot verschil, maar dit zal nog veranderen in die 4 weken. Daarna kun je komen voor een volgende behandeling.  

Hoeveel behandelingen er nodig zijn, hangt af van de hoeveelheid pigment, de diepte van het pigment en het soort pigment. Vaak is er een indicatie te maken na een lasersessie aan de hand van het resultaat. Dit is geen vast gegeven omdat het niet mogelijk is om onder de huid te kijken. Gelukkig is er wel aan de voortgang te zien wat het doet!

Remover

De remover wordt ingezet bij restkleuren die niet weggelaserd kunnen worden. De remover kan alle kleuren verwijderen. De remover wordt in de huid gebracht met een PMU apparaat en een naald.

De remover is een chemische samenstelling speciaal hiervoor ontworpen. Doordat de huid geopend moet worden is er een langere hersteltijd nodig. Het kan niet door de huid heen, zoals de laser.  Vandaar is dit de 2e keus.