Permanente Make-Up
Wat is permanente make-up eigenlijk?
PMU staat voor de afkorting van permanente make-up, bijvoorbeeld permanent make-up wenkbrauwen of lippen, maar ook permanente eyeliner. Maar wat ís PMU nu eigenlijk? Bij PMU wordt er met een heel fijn naaldje, cosmetische inkt vlak onder de huid aangebracht. Veel oppervlakkiger als bij een tatoeage. Hierdoor ziet PMU er anders uit als een tatoeage. PMU hoort eruit te zien als niet te onderscheiden van echt of als een make-up.
Doet het zetten van pmu zeer?
Over het algemeen niet. Ongeveer 90% geeft aan niks te voelen van de behandeling. De overige 10% vind het op sommige plekjes een beetje gevoelig. Dit hangt ervan af of je een erg gevoelige huid hebt. Je kunt het dan vergelijken met epileren. De huid maakt na een minuut of 10 ook stress stofjes aan waardoor je weinig tot niks meer voelt.
Hoe lang duurt zo’n behandeling?
Een PMU behandeling neemt best wat tijd in beslag. De pigmentiste neemt de tijd voor je want het is erg secuur werk. Gemiddeld duurt een behandeling 2,5 à 3 uur. Hou hier dan ook rekening mee, want het is voor niemand prettig als je op hete kolen zit!
Hoe zie ik eruit na mijn behandeling?
Direct na de behandeling zie je er fantastisch uit! Ik veeg de PMU inkt (veilig, volgens de REACH regels) weg met groene zeep en je ziet gelijk je prachtige PMU wenkbrauwen! Behalve bij lippen. Lees hier meer over bij het stukje lippen. De ogen bij een verse eyeliner kunnen de volgende dag wat gezwollen zijn bij sommige mensen, maar dit trekt snel weg. Dus ik zou zeggen, ga die avond lekker pronken met de nieuwe aanwinst! Na ongeveer een week gaan de korstjes loslaten. Bij de een is dat eerder, bij de ander wat later.
Na de full lips behandeling zullen de lippen gezwollen zijn. De volgende dag ook nog. Hou hier rekening mee. De 2e dag zal de zwelling zo als verdwenen zijn. Na ongeveer de 3e dag gaan de korstjes loskomen. Dit zie je bijna niet, omdat het meer kleine korreltjes zijn, als korstjes.
Zijn er ook nadelen voor PMU lippen of wenkbrauwen?
Permanente make-up zetten is een precisie werk. Belangrijk dus is dat je het laat doen door een PMU salon waar iemand werkt die jaren ervaring heeft en ook meer dan 1000 zettingen heeft gedaan, zodat de kwaliteit altijd uitstekend is. Ik heb al meer dan 7+ jaar ervaring en ruim 1000 zettingen al gedaan.
Welke techniek is geschikt voor mij?
Welke techniek geschikt voor jou is, is vaak vooral een kwestie van je wensen. Wat een grote rol speelt, is het beginpunt. De vorm, haarstructuur en symmetrie spelen hierbij een grote rol. Maar ook problemen zoals dunner wordende wenkbrauwen of uitvallende haartjes. Uiteindelijk wordt alles zorgvuldig afgewogen en hieruit een keus gemaakt.
Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
PMU kan nooit in 1 keer goed zitten. Dat komt omdat het pigment na de eerste behandeling nog afstoot. Het verschilt per persoon hoeveel. Een vette huid stoot bijvoorbeeld meer af dan een droge huid. Bij de nabehandeling wordt het pigment wat is afgestoten teruggezet. Ook wordt de vorm en de kleur geëvalueerd en kunnen er nog aanpassingen gedaan worden.
Wanneer is het tijd voor een touch-up?
Omdat PMU semi-permanent is, zal het pigment langzaam lichter worden. Om de PMU mooi te houden, zal je deze moeten onderhouden. Als je deze goed onderhoud, kan je een leven lang plezier hebben van je PMU! Het is raadzaam om dit eens in de 1 à 2 jaar te doen. Maar als het dan niet nodig is, is het niet nodig!
Ik heb mijn PMU laten zetten bij een andere salon
Dit is geen probleem! Je bent gewoon welkom. Tijdens een intakegesprek kan ik de PMU bekijken en kunnen we je wensen doornemen. Aan de hand van de huidige staat van de PMU kan ik je een prijs geven. Je kunt een afspraak maken voor een intakegesprek via de website.
Moet ik altijd op eerst op intakegesprek komen?
Dat is wel verstandig! We kunnen kijken of we op 1 lijn zitten, en anders onze visies naast elkaar leggen. Hieruit ontstaat stof tot nadenken zodat er een weloverwogen beslissing kan worden gemaakt voor het beste eindresultaat! Zo kan ik ook je wenkbrauwen voortekenen, wat je mapping noemt.
Wenkbrauwen
Hairstrokes
Bij hairstrokes (de naam zegt het al) worden haartjes nagemaakt met inkt in de huid. Dit kan op verschillende manieren gedaan worden; door middel van microblading en machinaal. Microblading, oftewel bekend onder de mesjestechniek. Hierbij wordt het haartjespatroon met inkt in de huid ‘gekrast’. Deze techniek gebruik ik zelf niet, door de vele nadelen risico’s voor de huid.
Machinaal kan dit er ook in worden gezet. Dit gebeurt met een speciaal pmu apparaat. Deze heeft hetzelfde idee als een tatoeëer machine, alleen veel zachter om mee te werken en voor cosmetische doeleinden.
Hairstrokes geven een natuurlijk uiterlijk aan de wenkbrauw. Deze methode vind ik altijd erg geschikt voor vrouwen die weinig of geen make-up dragen. Het is geschikt voor mensen met weinig wenkbrauwhaartjes of geen haartjes. Ook geschikt om open stukjes in de wenkbrauw op te vullen.
Powderbrows
Een powderbrow is eigenlijk niets anders dan een schaduwtechniek. De schaduwtechniek ziet eruit alsof de wenkbrauw is bijgetekend. Er zijn hier veel effecten mogelijk. Van heel natuurlijk tot een full make-up. Er zijn een hoop namen voor al deze effecten wat het misschien een beetje verwarrend maakt. Ik zal er een aantal op een rijtje zetten:
- Powderbrows; een opgemaakt effect van de wenkbrauwen
- Ombrebrows; De schaduw gaat van donker aan de staart naar licht aan de voorkant
- Softshading; Er worden geen harde lijnen gebruikt waardoor er een zachte klassieke wenkbrauw ontstaat
- Pixelbrows; Er wordt een korrelig effect gecreëerd zodat het net lijkt alsof er een potlood is gebruikt.
- Hollywoodbrows; Er wordt gebruikgemaakt van ‘’ outlines’. Hierdoor krijg je een heel strak effect. Mooi voor jongere dames.
Omdat er zoveel mogelijk is met de schaduwtechniek, is deze geschikt voor iedereen.
Maar welke techniek zou nu mooi staan bij wie? Dat is best een lastige keus om te maken. Ik hoop dat de omschrijving hiervoor heeft geholpen. Mocht je er nu nog niet uitkomen, ben je welkom om langs te komen voor advies. Dan kijken we er samen naar en kan ik ook de wenkbrauwen voortekenen. Ik kijk naar de vorm van je gezicht, algehele voorkomen, leeftijd, uitstraling. Zo kunnen we samen het beste halen uit je gezicht!
Correctie
Heb je een oude PMU waar je niet tevreden over bent? Dan is deze in veel gevallen goed te corrigeren, eventueel ook met een correctievloeistof. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op zodat we samen kunnen kijken wat de mogelijkheden zijn.
Lippen
Kleur of vorm
Vaak hebben de lippen niet de gewenste kleur of vorm. De contouren zijn soms slecht te zien waardoor vormlozer lijken als dat ze in werkelijkheid zijn. De kleur varieert van bleek tot bruin. Ook gevlekt komt voor bij etnische lippen. Bij een lippen behandeling gaan we niet buiten de contouren, we smokkelen alleen wat. Hierdoor kunnen we meer symmetrie bereiken en een gezondere kleur. De lippen echt vergroten kan hier helaas niet mee. De eindkleur kan variëren van een zacht nude tot een felle knalkleur. Over deze kleur kan je natuurlijk ook gewoon een lippenstift dragen als je een keer een andere kleur wilt!
Full lips
De tijd dat we een bruin randje om de lippen droegen is voorbij. Bij een full lips behandeling wordt de hele lip ingekleurd met de gewenste kleur en intensiteit. Deze behandeling heeft altijd een nabehandeling nodig.
Melanin Lips
Bij deze behandeling wordt de kleur geëgaliseerd of opgewarmd met correctiekleuren. Dit is als de lippen blauw/ paars/ bruin zijn. Dit zal eerst moeten worden gedaan om vervolgens de gewenste kleur te zetten.
Eyeliners
Oogopslag
Een permanente eyeliner geeft je een intensere oogopslag. Eyeliners kunnen corrigerend werken. Bij alle vormen past een andere eyeliner. Maar er zijn ook strakke, of zachte eyeliners. Het zetten doet geen pijn. Dit wordt heel oppervlakkig gedaan. Eyeliners zijn geschikt voor alle leeftijden.
Lashliners
Ons oog heet 3 à 4 rijen wimpers. Hiertussen kan een eyeliner gezet worden. Hierdoor wordt de wimperrand geïntensiveerd en lijkt het alsof de wimpers een dikke aanzet hebben. De eyeliner komt niet boven de wimperrand uit waardoor het er niet opgemaakt uitziet. Maar toch heb je geen ‘bloot’ gezicht. Deze eyeliner kan ook aan de onderkant gezet worden
Eyeliners
Met de klassieke eyeliner wordt een strakke eyeliner bedoeld. Deze kan met wing, of zonder wing gezet worden. Er zijn verschillende diktes mogelijk. Er wordt wel rekening gehouden met de toekomst. Dat wil zeggen, is een grote wing over 10 jaar nog steeds mooi als de huid wat losser gaat zitten? Hier wordt van tevoren al rekening mee gehouden. Een eyeliner meestal permanent door de dunne huid bij de ogen.
Smudged
Deze eyeliner is uitgeschaduwd en geeft daarom een zacht effect. Hij kan i.c.m. de klassieke eyeliner. Deze kan uitlopen van zacht, tot intens. Ook gebruik ik hem vaak als onder eyeliner i.c.m. met de lashliner. Het verbloemt mooi als ogen a-symmetrisch zijn.
Onder eyeliner
Hier gebruik ik vaak een lashliner voor, eventueel in combinatie met een beetje schaduw. De onder eyeliner hou ik graag subtiel omdat de onderkant van het oog vaak een tekenend beeld geeft van de ogen.
Correctie
Heb je al een eyeliner, maar is deze niet meer naar je zin? Je kunt deze laten opfrissen, coveren of laten verbreden. Kom wel eerst langs om de mogelijkheden te bespreken, want in enkele gevallen is hetgeen wat je in gedachten hebt misschien niet mogelijk.