de browerij rotterdam

Wat is permanente make up?

Permanente make-up is een cosmetische procedure waarbij pigment in de bovenste lagen van de huid wordt geïnjecteerd om de illusie van make-up te creëren. Het wordt ook wel micropigmentatie genoemd. Met permanente make-up kun je verschillende delen van je gezicht verbeteren, zoals je wenkbrauwen, lippen en oogleden. Het doel is om een langdurig resultaat te bereiken zonder dagelijks make-up aan te hoeven brengen.

De voordelen van permanente make-up

Er zijn vele voordelen verbonden aan permanente make-up. Ten eerste bespaart het je tijd in je dagelijkse beauty routine. Je hoeft je niet langer zorgen te maken over het aanbrengen van make-up en het bijwerken ervan gedurende de dag. Bovendien kan permanente make-up helpen om onvolkomenheden te camoufleren.

Veelvoorkomende misvattingen over permanente make-up

Er bestaan enkele misvattingen over permanente make-up die we graag willen ophelderen. Ten eerste is permanente make-up niet hetzelfde als tatoeages. Hoewel de procedure vergelijkbaar is, wordt permanente make-up minder diep in de huid geïnjecteerd en gebruikt het pigmenten die na verloop van tijd vervagen. Daarnaast denken sommige mensen dat permanente make-up er onnatuurlijk uitziet. Dit is echter niet het geval als het wordt uitgevoerd door een ervaren en getalenteerde professional. Het resultaat kan juist heel subtiel en natuurlijk zijn, waardoor je er op je best uitziet zonder dat het opvalt dat je permanente make-up draagt.

Het kiezen van de juiste permanente make-up artiest

Het is essentieel om de juiste permanente make-up artiest te kiezen voor een succesvolle procedure. Zoek naar een professional met ervaring en een goede reputatie. Bekijk voor en na foto’s van hun eerdere werk om een idee te krijgen van hun stijl en vaardigheden. Daarnaast is het belangrijk om te weten welke pigmenten en apparatuur ze gebruiken. Zorg ervoor dat ze hygiënisch werken en voldoen aan de veiligheidsnormen. Een goede permanente make-up artiest zal ook de tijd nemen om naar jouw wensen te luisteren en je deskundig advies te geven over de beste vorm en kleur voor jou.

Het belang van goede nazorg bij permanente make-up

Na de procedure is het belangrijk om de juiste nazorgmaatregelen te nemen om het beste resultaat te behouden. Vermijd blootstelling aan direct zonlicht en gebruik een zonnebrandcrème met een hoge SPF om verkleuring te voorkomen. Houd het behandelde gebied schoon en vermijd het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen of make-upproducten.  Volg de instructies van je permanente make-up artiest op en plan ook een follow-up afspraak om eventuele retouches te laten doen.

Maak vandaag nog een afspraak met een professionele permanente make-up artiest en ontdek de voordelen van permanente make-up voor jezelf.