Kan uw huid wel een oppepper gebruiken? Maar vind u het nog te vroeg voor injectables of plastisch chirurg? Dan is microneedling zeker iets voor u! Hierbij vervagen rimpeltjes, littekentjes, pigmentvlekjes en u krijgt weer een frisse gloed over uw huid.

Waarvoor dient microneedling?

De minuscule gaatjes die tijdens de microneedling behandeling in de huid worden gemaakt, zijn zo klein dat ze met het blote oog niet zichtbaar zijn. De kleine gaatjes moeten ervoor zorgen dat de huid zichzelf weer gaat herstellen en genezen. Hiervoor wordt door het lichaam onder andere elastine en collageen aangemaakt. Deze twee stoffen moeten er samen voor zorgen dat de huid volledig herstelt. Het grootste voordeel van deze twee stoffen is dat ze ervoor zorgen dat de huid er steviger en egaler uit gaat zien. Dat is dan ook een van de doeleinden waarvoor microneedling gebruikt kan worden. Maar deze behandeling is in nog veel meer gevallen bijzonder effectief gebleken.

Bij welke problemen kan microneedling helpen?

Microneedling is bij een flinke variatie aan ‘huidproblemen’ een geschikte oplossing gebleken. Niet alleen kan de behandeling ervoor zorgen dat rimpels minder diep worden en dus vervagen, waardoor uw (huid) er een stuk jonger uit gaat zien, maar ook de behandeling is ook zeer geschikt voor het:

– Verminderen van littekens (door acne)

– Verstrakken van de oudere of slappere huid

– Verminderen van pigmentvlekken

– Verbeteren van striae

– Verminderen van grove poriën

– Creëren van een frisse uitstraling

– Activeren van haargroei

Kan iedereen een microneedling behandeling ondergaan?

Nee, niet iedere huid is hiervoor geschikt. Microneedling is voor de huid best een heftige ingreep. De huid zal namelijk worden beschadigd en moet wel in staat zijn om zichzelf weer te herstellen. Daarom is het belangrijk dat de huid gezond is. Dit is ook om te voorkomen dat er ontstekingen of infecties optreden. Om te bepalen of uw huid geschikt is voor een microneedling behandeling zal er eerst een huidanalyse gedaan moeten worden. Hierbij wordt niet alleen bepaald of uw huid geschikt is voor de behandeling, maar er wordt ook gelijk gekeken naar het ‘probleem’ en hoeveel behandelingen er nodig zullen zijn om het resultaat te bereiken dat u voor ogen hebt.

Doet een microneedling behandeling pijn?

Veel mensen vragen zich af of een microneedling behandeling niet ontzettend veel pijn doet. Het antwoord op deze vraag is: nee. Dat wil echter niet zeggen dat u niets van de behandeling zult voelen. Het kan namelijk wel degelijk ietwat pijnlijk of irriterend zijn. Tijdens de behandeling kunt u kleine steekjes voelen. Het is echter niet zo dat deze pijn heel heftig is.

Het verloop van de behandeling

Voordat de behandeling start, wordt uw huid eerst goed gereinigd. In sommige gevallen kan het nodig zijn om de huid te verdoven met een speciale crème. Zodra uw huid er klaar voor is, zal de behandeling gestart worden.

Het resultaat van de behandeling

Na de behandeling zult u niet direct resultaat zien. Wel zal de huid er na de behandeling rood (of roze) uitzien en kunt u last hebben van een trekkerig of brandend gevoel. Dit kan enkele dagen aanhouden, maar zal in de meeste gevallen na vier dagen wel verdwenen zijn. Dit betekent echter niet dat het uiteindelijke resultaat van de behandeling dan ook zichtbaar is. De huid heeft namelijk tijd nodig om collageen en elastine aan te maken. Dit proces kan een aantal maanden in beslag nemen. De precieze hersteltijd die nodig is, is onder andere afhankelijk van uw huid en  leefstijl.

Geef uw huid de tijd

Tijdens de herstelperiode is het heel belangrijk dat u uw huid goed beschermd tegen de zon. Omdat de huid beschadigd is, zal deze snel pigmentvlekken aanmaken. De eerste twee dagen na de behandeling is het gebruik van make-up niet aan te raden. Ook kunt u het beste een paar dagen niet intensief sporten, naar de sauna gaan of gaan zwemmen. Probeer ‘agressieve’ verzorgingsproducten ook te vermijden. Zo geeft u uw huid de tijd en kans om even bij te komen van de behandeling.

Wanneer ziet u resultaat?

Het resultaat van de behandeling is dus niet direct zichtbaar. Wel zult u gedurende de herstelperiode zien dat de conditie van de huid verbetert. Het uiteindelijke resultaat is vaak na 2 a 3 maanden te bewonderen. In veel gevallen is slechts één behandeling niet voldoende om het ‘probleem’ dat u met uw huid heeft op te lossen. In dat geval kan het nodig zijn om meerdere behandelingen te ondergaan. De behandelaar zal je hier tijdens een intakegesprek alles over vertellen. Zo weet je van tevoren precies hoeveel behandelingen u zult moeten ondergaan en hoe lang het dus duurt voordat u kunt genieten van het resultaat waar u op hoopt.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Een Microneedling behandeling duurt ongeveer 60 minuten. Om het beste resultaat te behalen i zijn er vaak meerdere behandelingen nodig. Deze behandelingen vinden telkens twee weken na elkaar plaats. Daarna kunt u dit resultaat bijhouden door eens per maand voor een behandeling te komen en kunt u dit afbouwen naar eens in de drie maanden.

Tijdens de behandeling reinigen wij eerst uw huid en brengen we een passend serum aan op uw huid, afhankelijk van uw huidtype. Hierna begint de microneedling met de dermapen. In het kopstuk van deze pen zitten 36 micronaaldjes die op diepte ingesteld kunnen worden. Deze diepte kan variëren van 0,2 mm tot 2 mm. We bewegen de dermapen in roterende bewegingen over je huid voor het mooiste resultaat. Het serum dat op de huid is aangebracht dringt diep door tot in de huid.

De behandeling niet pijnlijk. De micronaaldjes van dermapen kunnen soms een licht scherp gevoel geven, maar dit gevoel is goed te verdragen. Daarnaast zou het kunnen dat er tijdens de behandeling een aantal puntbloedinkjes gaan ontstaan. Als deze bloedinkjes optreden dan is dat slechts van korte duur, want de huid sluit zich al na enkele minuten.

Wanneer het gewenste gebied behandeld is, brengen we nogmaals een hyaluronzuur masker aan om de huid te kalmeren. Nadat de huid gekalmeerd is word er nog een SPF aangebracht voordat u naar buiten gaat.

Wilt u een afspraak maken voor een behandeling? Lees dan eerst de contra-indicaties goed door. Heeft u hier nog vragen over, neem dan contact op met de Browerij.

gratis intake

Wat anderen zeggen